the golden ratio(phi)=1.618
کمی تحقیق در مورد یکی از اعداد شگفت جهان
تحقیق وتالیف : واحد یکتا (احسان)
در سایت زیر که لینکشو گذاشته م ، می تونین عدد طلایی رو تا 50هزار ادامه شو ببینید :
http://www.cs.arizona.edu/icon/oddsends/phi.htm
/////////////////////////////////////////////
عدد طلائی عددیست ، تقریباَ مساوی 1.618 ، که خواص جالب بسیاری دارد ، و بعلت تکرار زیاد آن در هندسه ، توسط ریاضیدانان کهن مطالعه شده است . اشکال تعریف شده با نسبت طلائی ، از نظر زیبائی شناسی در فرهنگهای غربی دلپذیر شناخته شده، چون بازتابنده خاصیتی بین تقارن و عدم تقارن است.
دنیای اعداد بسیار زیباست و شما می توانید در آن شگفتیهای بسیاری را بیابید. در میان اعداد برخی از آنها اهمیت فوق العاده ای دارند، یکی از این اعداد که سابقه آشنایی بشر با آن به هزاران سال پیش از میلاد میرسد عددی است بنام "نسبت طلایی" یا Golden Ratio. این نسبت هنوز هم بارها در هنر و طراحی استفاده می شود . نسبت طلائی به نامهای برش طلائی ، عدد طلائی ، نسبت الهی نیز شناخته می شود و معمولاَ با حرف یونانی ، مشخص می شود.
نحوه محاسبه نسبت عدد طلائی |
برش اهرام و نسبت طلائی |
کپلر (Johannes Kepler 1571-1630) منجم معروف نیز علاقه بسیاری به نسبت طلایی داشت بگونه ای که در یکی از کتابهای خود اینگونه نوشت : "هندسه دارای دو گنج بسیار با اهمیت می باشد که یکی از آنها قضیه فیثاغورث و دومی رابطه تقسیم یک پاره خط با نسبت طلایی می باشد. اولین گنج را می توان به طلا و دومی را به جواهر تشبیه کرد".
تحقیقاتی که کپلر راجع به مثلثی که اضلاع آن به نسبت اضلاع مثلث مصری باشد به حدی بود که امروزه این مثلث به مثلث کپلر نیز معروف می باشد.همچنین کپلر پی به روابط بسیار زیبایی میان اجرام آسمانی و این نسبت طلایی پیدا کرد.
منبع : http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=%d8%b9%d8%af%d8%af+%d8%b7%d9%84%d8%a7%d8%a6%db%8c&SSOReturnPage=Check&Rand=0
عدد طلایی در طبیعت وبدن حیوانات :
در طول بدن دلفین نمونه هایی از نسبت طلائی وجود دارد.ابعاد بال پشتی (رنگ زرد و سبز)از نسبت طلائی تبعیت میکند.در ضخامت دم دلفین نیز این نسبت دیده میشود. | عکس پیدا نشد |
به اشکال شبیه چشم روی بدن پروانه که علامت گذاری شده است،توجه کنید.نسبت فواصل طولی و عرضی این علائم یک نسبت طلائی است. |
|
پوسته مارپیچی یک حلزون نمونه ای ساده ودرعین حال زیبا، از نسبت طلائی است. |
//////////////////////////
زمان انتشار: 14:35 - 1391/3/30 | نسخه چاپی
نسبت طلایی، عددی غیرگویا (گنگ) است که با حرف یونانی فی نمایش داده میشود. مقدار دقیق آن از رابطه 2/( 5√+1)= φ بدست میآید که حدود 1.618033988749894848294586834 است. بسیاری از هنرمندان معتقدند شکلهایی که در آنها نسبت طلایی رعایت شده است، چشمنوازترین شکلهای ممکن را تشکیل میدهند. مثال معروف آنها، کاغذهای استاندارد سری A (مانند کاغذ A4 به ابعاد 210×297 میلیمتر) است که در آنها نسبت طول به عرض برابر نسبت طلایی است. نسبت طلایی همچنین از رشته فیبوناچی نیز بدست میآید. رشته فیبوناچی یکی از جالبترین رشتههای اعداد است که در آن، عدد بعدی برابر حاصلجمع دو عدد قبلی است (1,1,2,3,5،8،13,21,34،55،89 و ...) و هرچه این رشته بیشتر ادامه پیدا کند، نسبت عدد بزرگتر به عدد قبلی به نسبت طلایی نزدیکتر میشود.
مایکل بلیک، موسیقیدانی که به ریاضیات علاقه دارد، قطعهای موسیقی را بر اساس نسبت طلایی نوشته است. او برای این کار، رقمهای اعشار نسبت طلایی را به صورت نتهای موسیقی بازنویسی کرده و حاصل آن را به صورت یک کلیپ ویدیویی آماده کرده است.
منبع : http://www.khabaronline.ir/detail/221864/#Scene_1
کلمات کلیدی: