عکس هایشان آزارش می داد، ادبیات و لحن شان روح و روان او را به هم می ریخت، مطالبی را که برای همسرش می نوشتند نمی پسندید. همسرش اما می گفت آنها را نمی شناسد، می گفت «آن ها فقط دوست های اینترنتی و فیس بوکی من هستند و در دنیای واقعی هیچ رابطه ای با آن ها ندارم». اما این حرف ها نمی توانست دل سمیرا را آرام کند، هر وقت وارد صفحه شخصی همسرش در فیس بوک می شد و عکس ها و نوشته های دخترانی را می دید که با شوهرش به اصطلاح «دوست» هستند، دوباره برآشفته می شد و به هم می ریخت...
چه بخواهیم و چه نخواهیم این روزها موج فیس بوک و شبکه های اجتماعی جمعیت قابل توجهی را همراه خود کرده است، حتی برای عده ای از نان شب هم واجب تر شده طوری که این سایت های اینترنتی قسمت جدایی ناپذیر زندگی شان شده است.
امروزه جوانان بسیاری هستند که با داشتن نقش همسری در یک خانواده، باز هم معتاد به شبکه های اجتماعی هستند و به همین دلیل گاهی غافل از نقش های مهم خود در خانه می شوند!
زن و شوهری از مهمترین نقش ها و می توان گفت از ابدی ترین نقش هایی است که انسان ها در زندگی می پذیرند و باید در قبال آن به تعهدات و اصول و خواسته های یکدیگر احترام بگذارند.
این مسئله یک امر کاملا بدیهی است که استفاده از شبکه های اجتماعی، به مرور زمان طرز فکر و روابط فرد را متحول میکند. اکثر روابطی از طریق شبکه های اجتماعی ایجاد می شود، پایه و اساسی ندارد زیرا مبنای واقعی ندارد. در این گونه روابط معمولاً افراد ناشناس هنگام توصیف خود در این شبکه ها، تصویر غیر واقعی از خود ارائه می کنند و بهطور خودآگاه یا ناخودآگاه موجب فریب افکار دیگران میشوند.
آنچه در استفاده از این شبکه های اجتماعی برای خانواده ها و به خصوص زوج های جوان چالش ایجاد کرده است ارتباط با برخی از دوستان اینترنتی است که زنجیره وار با یکدیگر در ارتباط هستند.
این حلقه های دوستی ناخواسته ارتباط شما را با دوستان دوستان تان برقرار می سازد و ممکن است در این بین افرادی در صفحه شخصی شما عکس یا مطلبی منتشر کنند که از نظر فرهنگ و سبک زندگی هیچ سنخیتی با شما، همسر و خانواده تان ندارند و این جاست که مشکلات بروز می کنند.
در بسیاری از مراجعین این نکته را دیده ام که مثلا خانم، از این موضوع ناراحت است که همسرش، اصلا به او جملات محبت آمیز نمی گوید و او را عزیزم و جانم خطاب نمی کند؛ اما در فضای اینترنت و در شبکه های اجتماعی به خانم هایی که در اد لیستش دارد ؛ کلمات محبت آمیز بسیاری نثار می کند و با آنها بسیار متشخصانه و محترمانه برخورد می کند.
خروج از دنیای واقعی به سراب تخیلات
افرادی که به طور مستمر از این شبکه ها استفاده می کنند و به نوعی به آن معتادند پس از مرور زمان غرق در رویا میشوند و از دنیای واقعی فاصله میگیرند.
افرادی که بیشتر از 3 ساعت از وقت خود را صرف شبکههای اجتماعی میکنند، به جای حل مشکلات به دنبال روش های جایگزینی هستند که به دروغ در ذهنشان ایجادشده است.
و این یک حقیقت تلخ است که روابط خانوادگی اکثر کاربران معتاد به شبکه های اجتماعی متزلزل است و برخی نیز منجر به طلاق شده است.
زوجینی که نسبت به همسرشان حساس هستند و دوست ندارد که همسرشان با شخص دیگری صحبت خصوصی یا متن خصوصی و یا کامنت خصوصی داشته باشد . این مسئله ربطی به زن و مرد ندارد و در هر دو گروه زنان و مردان به طور طبیعی دیده می شود. برخی مردان علاوه بر اینکه خودشان در شبکه های اجتماعی عضو هستند و با تعدادی کاربر خانم بده بستان کلامی دارند؛ دوست ندارند که خانمشان در این فضا حضور داشته باشد، یا لا اقل دوست ندارند که همسرشان با آقایون حاضر در شبکه اجتماعی مراوده ای داشته باشند چه برسد به کامنت ها و پیام ها و نوت های خصوصی!
از سوی دیگر، خانمها با درجه ی بالاتری از حساسیت ذاتی، نسبت به این موضوع واکنش نشان می دهند. ممکن است خود خانم در شبکه های مختلف اجتماعی عضو باشد و در طول روز بی آنکه همسرش در خانه حضور داشته باشد و با خیال راحت وقتش را صرف نت گردی و انواع شبکه های اجتماعی نماید.
در این حالت طبیعتا همه افرادی که در صفحه اجتماعی ایشان رفت و آمد می کنند «خانم» نیستند و گاهی آقایون هم، چه به صورت گذری و چه به صورت همیشگی از پیج این خانم عبور می کنند. اما با این حال مشاهده می کنیم که خانم از اینکه در صفحه اجتماعی مربوط به همسرش نام چندین «مونث» را دیده یا از اینکه همسرش برای مطالب و نوت های دیگر خانم های فعال در شبکه کامنت می زند، ابراز ناراحتی می کند.
می توان به جرات گفت که همسران شاید در زندگی واقعی، بتوانند حساسیت هایشان در برابر شریک زندگی شان، کنترل کنند اما به هیچ عنوان نمی توانند این نوع از حساسیت و رنجش خاطرشان از سوی شبکه های اجتماعی را کنترل کرده و آن را بروز ندهند. بی شک این ناراحتی باعث خواهد شد که چه زن و چه مرد، واکنش هایی را در طول روز در مقابل یکدیگر به خرج بدهند.
واقعا چه کسی معتقد است که این رفتار ها آفت زندگی مشترک نیست؟
تاثیر عضویت در شبکههای اجتماعی اینترنتی بر هویت افراد؛ هم چنین تاثیر اینگونه شبکه ها در ارتباط با جنس مخالف بر سبک زندگی مجازی افراد به گونه ای است که به راحتی روابط میان محرم و نامحرم و شکسته شدن حریم ها در اینگونه صفحه ها قابل مشاهده است.
مسئله مهم دیگری که در رابطه با شبکه های اجتماعی به چشم می خورد این است که؛ امروزه بسیاری از زوج های جوان اگر روحیه خوبی نداشته باشند، به سراغ اینترنت و شبکههای اجتماعی میروند. باید توجه داشت که مراجعه به این سایتها و خودآزاردهنده (مثل مقایسههای منفی) را در افراد تشدید میکند.
درواقع در اینگونه سایتها این احساس به افراد دست میدهد که دیگران شادتر از آنها هستند و این باعث سرخوردگی و واکنشهای نامناسب در فرد میشود.
باید در نظر داشت که در شبکه های اجتماعی فضایی آکنده از غیر واقعیت جاری است! افراد می توانند با هویت مجازی و چه بسا هویت جعلی عضو شوند و فعالیت نمایند. از دنیایی که پر از جعل و تقلب است چه انتظاری می رود بر اصلاح روابط و ایجاد همدلی میان زوجین؟
آیا غیر از این است که شبکه های اجتماعی سردی ِ احتمالی میان روابط زوجین را تشدید می کند و در رفع آن هم هیچگونه تلاشی ندارد؟ آیا غیر از این است که شبکه های اجتماعی وقت در کنار یکدیگر نشستن همسران را گرفته و آنها را معتاد به جدا نشستن و سرگرم غیر واقعیت شدن؛ می نماید؟
منابع: مهرخانه/خراسان/تبیان
{ به نظر من ، چون این شبکه ها دیگه قابل برداشتن نیستند وانسان ها حریصن ، بهتره برای آسودگی خیال همسرمون ، همراه با همسرمون ، مشترکا ، به این سایت ها برویم ووقتی مشکلاتی بین ما وهمسرمون پیش اومد که به بگو مگوی لفظی هم ختم شد ، به فکر " عزیزم" ها و"دوسست دارم" ها و" به به! وچه چه !"های غریبه ها ودوستان اینترنتی نیفتیم وپیش خودمون فک کنیم الان اون غریبه بهتر از همسرمونه!! حتی نیت مونم نباید خیانت کنه چه برسه به قرار ملاقات و ..
اونایی که می فهمن می فهمن چی می گم وهرگز زهر دست همسرشونو با هزار من عسل آغوش غریبه ها عوض نمی کنن!
قرار نیس زندگی همه ش عسلی باشه ، در زندگی واقعی چ دوس داشته باشیم چ نه ، برخوردهای فرهنگی وسلیقه ای وتصمیمی زیادی بین زن وشوهر پیش میاد که بسته به هدف قلبی زوج ها از زندگی مشترک و سطح درک اونا از زندگی مشترک وشخصیت بخشنده ومومن اونا ، ونیز میزان مهارت وکنترل اونا و هم سطح واقعی عشق درونی ای که به هم دارند ، نوع وکیفیت برخورد هم با این مواقع وموانع متفاوته ..
گاهی باید به هم اعتماد کنیم و با هر سخنی از هر کسی که مارو به بد بینی نسبت به همسرمون سوق داد ، بلافاصله ما هم نیتمون به او بد نشه ، او همونیه که قبل از عروسی باهاش دیوونه ش بودیم ومشتاق بودیم با او زندگی مشترکی داشته باشیم !
دنبال راه حل باشد باشیم نه به هم زدن همه ی زیباییا وعشق مون! زندگی ما بیش از اینا ارزش داره ، کسی که دو دل و مزبزب و بی ثباته از نظر روانی مشکل داره وباید به خودش بیاد .. او ارزش زندگی مشترک وتعهد رو هنوز نفهمیده .. که با یه جر وبحث یا سر یه غذای سوخته یا جوراباش که شسته نشده یا همچین بهوونه های کودکانه ای می خواد از همسرش جداشه یا بی وفا می شه ..
زندگی خیلی کوتاهه و باید قدر هر لحظه شو بدونیم ..
بهتره قبل از ازدواج چشم وگوش دلمونو باز کنیم وانسان فهمیده وبا خدا وصمیمی ومهربون وبا گذشت وپخته ای رو انتخاب کنیم که معنی زندگی مشترک .ارزش وقیمت دوستی وصمیمیت رو بدونه ، و هدفش رشد وبالندگی وخدمت باشه از ازدواج نه ننر بازی وهوس ، تا بعدا مجبور نباشیم برای همسرمون بابا یا مامان باشیم .. باید پوست همو بکنید ونفس همو بگیرین ازنوع خوبش
حماقت زوج ها در اینه که قبل از ازدواج فک می کنن بعد از ازدواج زندگی اونا نیازی به تلاش نداره وهرچی امیال وآرزو توو خونه ی پدری شون داشتن برآورده می شه و با این توقعات وارد خونه همسرشون می شن وبعد که حقیقت زندگی رو می بینن که همه ش نشستن وعشق بازی نیس ونیاز به مدیریت وتلاش پی گیر وهمدلی وهماهنگیای هر روزه داره ، از همسرشون(در حقیقت از وفاداری وحس مسوولیت به زندگی مشترک) مأیوس می شن وفک می کنن دوسست دارم های بقیه ، که جز سمی بیش نیس ووساوسی شیطانیس ، از همسرشون بهتره ..
ما باید زرنگ باشیم وبدونیم که زندگی مشترک بهترین روش زندگی انسان های بالغه و تلاش وزحمت های اون هم شیرین وعشقه و وهر تلاشی که به نفع زندگی مشترک مون می کشیم ، لذتی بخش ترین عسل دنیاس!
هر کدوم از زوجین که بیشتر برای حفظ وشادابی ورشد وبهروزی وزیبایی زندگی مشترکشون تلاش کنه لذت بیشتری می بره !..
مهم نیس دور وبرما وهمسرمون هزار دختر و پسر قرطی باشن ویا کجای دنیا باشیم ، هرگز نباید دوستت دارم وتو لایقی وبه به وچه چه بقیه ما رو از عشق ووفامون به همسرمون دور کنه ، قوام ورشد زندگی ما وبچه های ما به عشق ووفاداری ما ومسوولیت وتعهدیه که در قبال زندگی مشترک مون ، نه صرفا در ظاهر بلکه در درون ونیت وفکرمون ، داریم!
سعی کنیم قلبا وفادار وعاشق بمونیم ..
زندگی وهمسرتونو با تموم زنان ومردان دنیا عوض نکنید هرچقد بدبینان وهوسرونا وبدخواهانی باشن که شمارو سرزنش کنن ولی در نهایت اونا در درون شون ویا در ظاهر به خوشبختی واقعی شما اعتراف می کنن وحقیقت اینه ما خوب زندگی نمی کنیم برای به به! واعتراف به خوبی ما از طرف بقیه بلکه ما مسوولیم نسبت به آفرینش خودمون ودر قبال بقیه .. ما مدیونیم که خوب وپاک وسالم وعاشق ووفادار زندگی کنیم .. }
آفرین ، حالا بفرمایین یه چای !
این مطلب اخیر ، عقیده ی قلبی بنده بود که عرض شد : واحید(یکتا احسان هاوری)
کلمات کلیدی: زندگی، زناشویی، زندگی مشترک، دوست اینترنتی همسرم